Přepni do módu „Nesmrtelnost“ a konečně zhubneš

Dostal jsem od manželky na vánoce Playstation, abych měl něco, u čeho bych mohl vypnout hlavu. Hry jsem nehrál dobrých 15 let a tak jsem to uvítal jako super rozptýlení. 

Nejdřív jsem si myslel, že je to naprosto bezduchá činnost, která mi k ničemu nebude, ale najednou jsem během hraní přišel na super nápady, jak vylepšit moje programy a zároveň jak lidem rychleji prakticky přepnout hlavu na „nesmrtelnost“ a tím i dosahovat lepších výsledků. O jeden z tipů se s vámi teď podělím. 

Představte si, že váš život je jenom videohra, kde máte možnost každý nepodařený pokus o zhubnutí a změnu životního stylu vrátit o kousek zpátky a začít hrát hru od poslední uložené pozice. Nikoliv od začátku, ale od poslední uložené pozice. Což vás teoreticky neodradí to zkusit znovu. A vzhledem k tonu, že na této uložené pozici už máte určité zkušenosti, zbraně, výbavu apod. máte velké šance, že to tentokrát už vyjde.  Představte si, jak by bylo skvělé, kdyby to šlo v reálném životě. Ale ono to přeci jde! Jenže problém lidí je v tom, že jakmile se jim jednou něco nepovede, automaticky hru ukončí, vypnou a vrátí se k ní třeba zase za půl roku, kdy ji musí hrát celou znovu od začátku. 

Přitom si jen stačí uvědomit, že když v módu „nesmrtelnost“ uděláte přešlap, uděláte jen malý krok zpátky a můžete ho velmi rychle napravit. Jak? Tak, že to tentokrát uděláte JINAK. Stejně jako ve hře neděláte stejné chyby, které vedou k prohře, tak i tady musíte zvolit jiný přístup a nebo se prostě zlepšit opakováním. A jak to u her bývá, jsou udělané tak, že je možné je dohrát do konce. Stejné je to v životě. Příkladů, kdy lidé zhubli a hmotnost si udrželi jsou miliony. Takže máte důkaz, že to jde.

Jakmile si do hlavy vtlučete tento koncept „nesmrtelnosti“, pak hru jménem hubnutí nemůžete nevyhrát. A pokud vás hry baví, můžete ještě sbírat po cestě body (v podobě shozených kil, nachozených kroků, naspaných hodin apod.) a porovnávat s tím, jak jste si vedli před týdnem, měsícem a jak jste na tom teď. A to je velká paráda! Proto v obou programech Jdidosebe i Mansformation používám motivační systém, kde hrajeme takovou malou hru, kterou každý chce vyhrát.

Takže vzhůru do módu „nesmrtelnost“ a já jdu pokračovat v hraní! 

Moje vystoupení v podcastu 3 fotři

Moje vystoupení v podcastu 3 fotři

Byl jsem pozvaný do podcastu Tři fotři, jako třetí fotr do party. Mluvili jsme velmi neformálně o zásadních tématech.

Je čas na změnu životního stylu?